Continuant amb el tema de la pedagogia matriarcal, en el llibre "Estampas de Masarrochos", del capellà Cipriano Ibáñez Chisvert i publicat en 1950, està ben plasmada en el poema "Buscant nius" (pp. 228-230). Amb lleugers retocs, diu així:
Vivint amb esperança i bon cor
Prosseguint amb l'obra "Estampas de Masarrochos", quan l'autor escriu sobre la festa de les alfàbegues (tradicional i que té lloc en agost), "Les Alfábegues", també copsem el sentiment de pertinença a la terra, encara que no tant el paper del matriarcalisme reflectit en la dona (com sí que ho fa Imma Dasí en el seu estudi "L'ordre simbòlic...
En connexió amb aquest escrit de Ricard Jové Hortoneda, ma mare (nascuda en 1943), el mateix dia, per telèfon, em digué "Abans, la gent deia 'El toc és d'home', 'El toc és de dona', 'El toc és de mort de dona' (o 'd'albat'). O quan tocaven a mort.
A continuació, el poema "El nostre campanar", el qual figura en l'obra "Estampas de Masarrochos", del capellà Cipriano Ibáñez Chisvert, exposa sobre el volteig de les campanes i que els seus missatges s'escampen amb gran velocitat (brusentes) perquè siguen rebuts pels habitants de la vila:
Continuant amb el poema "El nostre campanar", en passar al tema de les campanes, tornem a copsar el sentiment de pertinença a la terra i, igualment, apareix l'esperit comunitari junt amb molts trets matriarcalistes i, per descomptat, el paper comunicatiu que exercien les campanes, mitjançant els distints sons. Primerament, direm que, amb l'accent...
El sentiment de pertinença a la terra en el poema "El nostre campanar", de José Senent, plasmat en el llibre "Estampas de Masarrochos".
Un altre poema de literatura matriarcal, però plasmat en l'obra "Estampas de Masarrochos", del capellà valencià Cipriano Ibáñez Chisvert i publicada en 1950, és "El millor forner" (p. 186). Cal dir que, com en altres composicions en el mateix llibre, posa que fou publicat en l'Al·leluia, és a dir, en l'informatiu parroquial de la vila (en aquest...
En un altre passatge del llibre "Estampas de Masarrochos", hi ha el poema "De acòlit a fraret" (pp. 104-105), també en la llengua aborigen i, possiblement, referit al rector José Bau Burguet (1867-1932). Aquesta composició plasma la poesia festiva i l'esperit comunitari:
En nexe amb el campanari de Massarrojos, trobem unes quartetes que exposa el capellà Cipriano Ibáñez Chisvert:
Uns altres versos del poeta, relatius al pregó de les festes de Massarrojos de 1906 i recopilats en l'obra "Estampas de Masarrochos", de Cipriano Ibáñez Chisvert, tenen a veure amb els veïns. A més, apareix la figura del capellà foraster que va a la vila a fer el sermó, un tret que també apareix en més d'un relat. Igualment,...
Your Title
This is where your text starts. You can click here and start typing. Aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci.
The Right Place for Your Title
Enter subtitle here
First heading
This is where your text starts. You can click here and start typing. Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit.
Second heading
This is where your text starts. You can click here and start typing. Iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque.